Ontwerpversie Gemeentelijk Mobiliteitsprogramma
Vorige week heeft de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel de ontwerpversie van het Gemeentelijk Mobiliteitsprogramma rijp verklaard voor inspraak. Vanaf donderdag 7 maart tot en met 18 april 2024 kan men reageren op dit concept.
Samen op weg naar een nieuw Gemeentelijk Mobiliteitsprogramma
Het (Ontwerp) Gemeentelijk Mobiliteitsprogramma is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject en een brede inventarisatie van de huidige situatie en de ontwikkelingen die op ons afkomen. Het hoofddoel van het Gemeentelijk Mobiliteitsprogramma is het realiseren van een veilig, betrouwbaar en duurzaam verkeers- en vervoerssysteem voor iedereen en voor alle vervoersmiddelen.
Deze visie is vertaald in strategische opgaven op het gebied van verkeersveiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Daarbij speelt ook gezondheid van de inwoners een belangrijke rol. De bereikbaarheid voor het autoverkeer is binnen de gemeente relatief goed op orde. We zetten de komende periode met name in op de verbetering van verkeersveiligheid waarbij de kwetsbare verkeersdeelnemers extra aandacht krijgen. Ook stimuleren we lopen, fietsen en het openbaar vervoer en de combinatie van verschillende vervoersmiddelen.
Hoe willen we dat bereiken?
De beleidsuitgangspunten zijn vertaald naar concrete maatregelen die de komende jaren worden uitgevoerd. Een deel van de maatregelen wordt samen met de omgeving nog nader uitgewerkt. De maatregelen richten zich onder andere op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het optimaliseren van de infrastructuur voor fietsers.
Wilt u reageren?
Het Gemeentelijke Mobiliteitsprogramma ligt voor een periode van 6 weken (7 maart t/m 18 april) ter inzage op het gemeentehuis. Het is ook mogelijk om het mobiliteitsprogramma digitaal in te zien. Dat kan via de volgende link: Ontwerp Mobiliteitsprogramma Tytsjerksteradiel 2024.
Wie wil inspreken op het concept-mobiliteitsprogramma kan dat doen door een mail te sturen naar gemeente@t-diel.nl (onder vermelden van: inspraak mobiliteitsprogramma).
Hoe verder?
Na de inzageperiode zal het definitieve mobiliteitsprogramma voor besluitvorming worden aangeboden aan de gemeenteraad. De reacties uit de inspraak zijn betrokken bij het opstellen van het eindrapport.